maanantai 30. marraskuuta 2015

Setsuuri

Setsuuri

Setsuuri on ihannekumppani joulupöydän kylmälle kalalajitelmalle. Ohuet viipaleet paahdettuna, jolloin makeus korostuu, ovat kielen mukanaan vievää herkkua! Rakkaudella leivottu ja kauniisti pakattu setsuuri on myös mieluinen ja hyvin säilyvä lahja ystävälle.

2 kpl

50 g tuorehiivaa
1 dl vettä
4 dl maitoa
1,2 dl siirappia
1 dl ruokosokeria
2 tl suolaa
1 tl kuminaa
1 tl jauhettua anista
2 tl fenkolinsiemeniä
2½ dl ruissihtijauhoja
125 g sulatettua voita
runsaat 1 l vehnäjauhoja

 Murenna hiiva lämmitettyyn vesi-maito-seokseen. Sekoita.
 Lisää mukaan siirappi, sokeri, suola ja mausteet.
 Lisää mukaan ruisjauhot ja sulatettu voi.
 Lisää sitten vehnäjauhot koko ajan sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
 Leivo taikina leiviksi ja anna kohota vielä 20 minuuttia.
Paista leipiä 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti