10-12 annosta, iso siis, yhdelle aterialle voi riittää puoletkin, jos ihan koko suku ei ole paikalla
5 vihreää omenaa
1/2 dl sitruunamehua
2 keskikokoista sipulia (itse laitan mietoa hopeasipulia tai purjoa)
300 g Emmental mustaleima-juustoa (punaleimakin toimii)
300 g kylmäsavukirjolohta viipaleina
n. 500 g rapealehtistä salaattia
tuoretta tilliä
Kastike
1/2 dl appelsiinitäysmehua
1/2 dl balsamietikkaa tai valkoviinietikkaa
4 rkl sinappia
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl rakuunaa
2 valkosipulin kynttä
2 dl ruokaöljyä
Kuori, viipaloi ja paloittele omenat, kaada paloille sitruunamehu. Halkaise sipulit ja leikkaa ne ohuen ohuiksi viipaleiksi.
Kuutioi juusto aika pieniksi paloiksi, viipaloi kala, revi tai suikaloi salaatti. Kokoa ainekset laakealle vadille tai salaattikulhoon, laita tilliä päälle.
Sekoita kastikkeen muut aineet paitsi öljy. Sekoita öljy viimeiseksi ja ravista kastike hyvin esim, purkissa tai vatkaa koneella. Tarjoa kastike salaatin kanssa erikseen.
Salaatti on ollut meidän perheen joulupöydän vakituinen osa jo monen vuoden ajan. Myöskin nuoriso, joka ei aina ole ollut salaatin varsinaisia suurkuluttajia, on syönyt tätä salaattia mieluusti.
Onhan salaatin tekemisessä vähän työtä, mutta maku palkitsee !
-Hanna
-Hanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti