Setsuuri
Setsuuri on
ihannekumppani joulupöydän kylmälle kalalajitelmalle. Ohuet viipaleet
paahdettuna, jolloin makeus korostuu, ovat kielen mukanaan vievää herkkua!
Rakkaudella leivottu ja kauniisti pakattu setsuuri on myös mieluinen ja hyvin
säilyvä lahja ystävälle.
2 kpl
50 g tuorehiivaa
1 dl vettä
4 dl maitoa
1,2 dl siirappia
1 dl ruokosokeria
2 tl suolaa
1 tl kuminaa
1 tl jauhettua anista
2 tl fenkolinsiemeniä
2½ dl ruissihtijauhoja
125 g sulatettua voita
runsaat 1 l vehnäjauhoja
Murenna hiiva lämmitettyyn vesi-maito-seokseen. Sekoita.
Lisää mukaan siirappi, sokeri,
suola ja mausteet.
Lisää mukaan ruisjauhot ja
sulatettu voi.
Lisää sitten vehnäjauhot koko
ajan sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota lämpimässä
paikassa noin puoli tuntia.
Leivo taikina leiviksi ja anna
kohota vielä 20 minuuttia.
Paista leipiä 180-asteisessa uunissa
noin 50 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti