maanantai 30. marraskuuta 2015

Kirsikka-suklaa-kakku

Kirsikka-suklaa-kakku

Tämä kakku on joulupöydän kuningatar (kinkku on tietysti kuningas).



Noin 12 palaa


200 g tummaa suklaata
1 dl kirsikoita (tuoreet parhaita, pakastetut hyviä, coctailkirsikat menettelee)
225 g huoneenlämpöistä voita
2½ dl fariinisokeria
4 isoa kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl jauhettua kardemummaa
½ tl kanelia

Täyte:

2 dl kuohukermaa
3 dl kirsikoita
1 dl kirsikkahilloa

Kuorrutus:

1 iso prk (3,3 dl) kuohukermaa
150 g valkosuklaata


Sulata rouhittu suklaa ja anna sen jäähtyä sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet. Valuta hapankirsikat siivilässä. Säästä liemi kostutukseen. Leikkaa 1 dl hapankirsikoita pieniksi paloiksi.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon kirsikat. Lisää jauho-kirsikkaseos voi-sokerivaahtoon suklaan kanssa. Kääntele sekaisin puuhaarukalla. Kaada taikina irtopohjavuokaan (halk. noin 23 cm).

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka folilla. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakku saa olla aavistuksen tahmea, sillä se vetäytyy paistamisen jälkeen. Liikaa paistettu kakku on kuiva.

Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia. Irrota vuoka ja laita se takaisin kakun päälle, niin kakusta irtoava kosteus jää kakkuun. Halkaise kakku täysin jäähtyneenä kahteen osaan.

Vaahdota täytteen kerma kovahkoksi vaahdoksi. Puolita loput kirsikat (3 dl).

Kostuta pohja kirsikkapurkin liemellä (½ dl). Levitä pohjalle ensin kirsikkahilloa, sitten kirsikoita ja lopuksi kermavaahtoa. Nosta kansi päälle, kostuta tarvittaessa.
 

Peitä kakku kuvulla. Laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

Kuumenna kuohukerma ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa samalla sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seos hyvin jääkaapissa (useita tunteja tai seuraavaan päivään). Seos muuttuu jäähtyessään paksummaksi. Vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi. Levitä kuorrutus kokonaan kakun päälle ja sivuille. Voit myös lusikoida seoksesta kuohkean pilven kakun päälle ja laittaa loput kuorrutuksesta kulhoon jokaisen ruokailijan itse annosteltavaksi.


Vinkki: Valkosuklaa myydään yleensä 100 g levyissä. Jos ostat 2 levyä, tee ylijääneestä suklaasta koristeita kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti